Catalunya

ERC vol mantenir-se al podi com a força municipalista de Catalunya amb Unitat per Barcelona

Després de la patacada electoral del 28 de novembre, ERC afronta la pròxima cita amb les urnes amb el repte de consolidar el seu poder local i mantenir-se com a tercera força municipalista. Conscients que la fragmentació de l'independentisme els va passar factura, aquest cop n'han pres nota i han segellat diferents coalicions, bàsicament amb Reagrupament.

Actualitzat
Barcelona
El cap de llista d'Unitat per Barcelona –la coalició que formen Esquerra Republicana, Reagrupament i Democràcia Catalana–, el republicà Jordi Portabella, ha obert la campanya electoral al Museu d'Història de Catalunya, on ha comptat amb la presència del seu número 2, Joan Laporta, de Democràcia, i els líders d'ERC Joan Puigcercós i Joan Ridao.

Jordi Portabella ha manifestat el seu desig que Barcelona, "com a capital que és", lideri Catalunya i ha reivindicat la coalició que encapçala com a hereva de l'esperit de la manifestació del 10 de juliol. El candidat independentista ha reclamat "més dret a decidir, tant a nivell econòmic com a nivell polític" per tal de "fer de Barcelona la millor ciutat on viure del món".

La principal aposta d'Unitat per Barcelona per la propera legislatura és la de "crear 50.000 llocs de treball", de manera que l'ocupació a la capital catalana torni a la situació del 2007.

De cara a futurs pactes, Portabella els ha vinculat a "allò que digui cadascú al llarg d'aquesta campanya" i ha lamentat que "de moment, només hem sentit retrets".

Tarragona

El candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Tarragona, Sergi de los Rios, ha estat l'únic que no ha triat la Rambla Nova per a l'acte d'enganxada de cartells. Des del Teatre Metropol i sota el lema "Tarragona amunt", De los Rios ha destacat que ERC pot ser clau.

Lleida
La candidata d'ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha iniciat la campanya electoral al Centre Històric per simbolitzar el que encara queda feina per fer a la ciutat de Lleida. L'objectiu dels republicans és, segons Bergés, evitar la majoria absoluta del PSC. L'eslògan electoral, "És el teu torn", s'ha projectat a la paret de l'edifici actual dels Castellers de Lleida.

Girona

ERC, amb Blanca Palmada al capdavant, que substitueix Cristina Alsina després d'haver format part del govern tripartit, ha reconegut públicament que "tothom veu venir un canvi", però està convençuda que el seu partit tindrà un paper a l'hora de formar el nou govern. Ha iniciat la campanya electoral al restaurant Els Jardins de la Mercè.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut