Barcelona

ERC vol anar a Madrid a posar les bases d'un estat propi

El consell nacional d'Esquerra Republicana ha ratificat el programa electoral, que s'inspira en l'objectiu de fer passos endavant, ja no per aprofundir en l'autonomia, sinó per començar a pensar en termes d'estat propi. El programa dels republicans preveu treballar pel màxim desplegament de l'Estatut i per la millora de les infraestructures i del finançament. Esquerra aspira a mantenir grup propi al Congrés el 9 de març i aconseguir un escó amb la coalició amb què es presenta a les Illes Balears.

Actualitzat
ERC es presentarà a les pròximes eleccions per les Illes Balears en coalició amb la resta de forces progressistes i nacionalistes, sota la sigla d'Unitat per les Illes. L'objectiu és trencar així el bipartidisme entre el PP i el PSOE. Ho ha anunciat el candidat republicà al Congrés, Joan Ridao, que ha parlat d'un acord històric i també ha explicat la filosofia del vot d'ERC en els pròxims comicis. Ridao assegura que Esquerra no va a Madrid ni a ajudar el govern ni a governar sinó a fer política per aconseguir un estat propi.

També ha alertat Zapatero que, en cas que guanyés, ERC li tornaria a exigir abans de la seva investidura la publicació real de les balances fiscals.
Anar al contingut