Acte #FreeBassa per demanar l'alliberament de l'exconsellera de Treball
Barcelona

ERC reivindica aquest 1 de maig la feina de Bassa com a consellera de Treball

Marta Rovira la reivindica com una "sindicalista compromesa" que seria al carrer per "exigir unes condicions laborals dignes" si no estigués a presó

RedaccióActualitzat

Amb motiu de l'1 de Maig, Esquerra ha organitzat un acte de suport a Dolors Bassa, consellera de Treball cessada pel 155 i que també va ser secretària general de la UGT a Girona. Bassa és a la presó d'Alcalá-Meco des del 23 de març, tot i que anteriorment ja hi havia estat unes setmanes. 

Bassa ha fet una piulada per destacar que és el primer 1 de maig que no podrà ser al carrer "defensant els drets dels treballadors/es i defensant el treball digne".

 

L'acte s'ha fet davant del monument del polític i advocat laboralista Francesc Layret. La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que l'1 de Maig és el millor dia per denunciar el que conisdera que és l'arbitrarietat i la injustícia que pateixen els presos polítics i també per reivindicar la tasca de Bassa al capdavant del Departament de Treball.

Durant l'acte Vilalta ha afirmat que "quan l'empresonen a ella, empresonen tot el treball fet" des de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies. També ha destacat que ha defensat el treball digne i les oportunitats per a les persones.

Pau, un dels fills de l'exconsellera, ha llegit una carta que ha escrit la seva mare des de la presó en què denuncia que la democràcia i l'estat de dret estan en perill a Catalunya i a Espanya.  
 

 

 

 

També ha tingut paraules per Bassa, Marta Rovira, secretària general dels republicans, que es troba a Suïssa. En una piulada l'ha qualificat com a "sindicalista compromesa" que "avui seria al carrer per exigir unes condicions laborals dignes" si no estigués presa. 

 

Aquest dilluns familiars de Bassa la van visitar a la presó. Segons la seva germana, Montse Bassa, "està molt valenta però també es desmonta quan ens parla del que ens anyora" i té "moltes ganes que hi hagi govern i que es recuperin totes les institucions i que hi hagi lluita pels presos perquè puguin sortir". 
 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàIndependènciaERC
Anar al contingut