ERC reitera que dirà "no, i punt" als pressupostos si els presos continuen tancats

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana insisteix que mentre no hi hagi un gest des del govern espanyol amb els polítics que són a la presó es mantindrà el seu vot en contra dels pressupostos al Congrés.

El president del Grup Parlamentari d'Esquerra, Sergi Sabrià, en una entrevista a Catalunya Ràdio, assegura que, si el dia que s'han de votar els pressupostos els presos independentistes continuen tancats, votaran que no, i reclama un moviment de l'Estat en l'àmbit judicial.

" No, i punt. Crec que ho hem intentat explicar amb molta claredat i hem posat sobre la taula sempre aquesta necessitat d'un moviment clar de l'Estat. Aquest moviment ha de venir de l'àmbit judicial, però no oblidem també aquesta necessitat d'establir una taula política discreta on es pugui parlar a fons de la situació catalana. I avui dia ni es mouen en l'àmbit judicial ni disposem d'aquesta taula."

 

Uns gestos que Sergi Sabrià no ha limitat a la Fiscalia o a l'Advocacia de l'Estat. Sabrià diu que cal parlar del "judici injust que està per caure".

"Concretar el gest no ens aporta gaires coses, no es tracta només d'acabar amb aquesta presó preventiva, sinó de parlar sobre el judici que està per caure i que és un judici injust vestit sobre un castell de falsedats que comença des del jutjat número 13, on la instrucció es va enfonsant i que ja ha de retirar alguna de les acusacions més greus sobre els que encara són allà."

 

Tot plegat després que, ahir, el líder de Podem, Pablo Iglesias, es va reunir a la presó de Lledoners, al Bages, amb el president d'Esquerra, Oriol Junqueras. Una trobada que es va desenvolupar en bona sintonia, però que no va fer canviar la postura d'ERC.

Pablo Iglesias va coincidir amb els líders d'Esquerra que el govern de Pedro Sánchez ha de fer gestos amb els presos independentistes.

Fonts de La Moncloa ja han respost que no dictaran res als advocats de l'Estat.

Sabrià també ha fet referència a les declaracions del ministre Josep Borrell, que assegurava que, a l'hora de la veritat, els independentistes votarien que sí als pressupostos.

"Borrell hauria d'haver plegat i dimitit fa molts dies, i, per tant, avui torna a tenir el dia xulesc i s'ho menjarà al final del procés."

 

ARXIVAT A:
ERCProcés catalàGovern empresonatPressupostos Generals de l'Estat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut