La secretària general d'ERC, Marta Rovira.
La secretària general del partit, Marta Rovira.
Barcelona

ERC ratifica la pregunta i la data de la consulta i reivindica la democràcia per sobre de la Constitució

El Consell Nacional d'Esquerra Republicana ha ratificat per unanimitat l'acord tancat dijous sobre la pregunta i la data de la consulta d'autodeterminació de Catalunya. El partit d'Oriol Junqueras ha deixat clar un missatge: la consulta es farà tan sí com no, tot i l'actitud inflexible del govern espanyol.

RedaccióActualitzat

El Consell Nacional d'Esquerra Republicana ha ratificat per unanimitat l'acord tancat dijous sobre la pregunta i la data de la consulta d'autodeterminació de Catalunya. El partit d'Oriol Junqueras ha deixat clar un missatge: la consulta es farà tan sí com no, tot i la postura inflexible del govern espanyol.

El president d'Esquerra i la secretària general del partit, Marta Rovira, han estat rebuts amb aplaudiments i crits d'independència a l'entrada del Consell Nacional. Un cop tancat l'acord de la pregunta i la data, Rovira ha advertit que res ni ningú no podrà impedir que els catalans vagin a votar el 9 de novembre de l'any que ve.

Segons Rovira, per sobre de la Constitució hi ha la democràcia. Assegura que el govern espanyol "no podrà fer res per impedir que votem". Afirma que si fan inviables els marcs legals catalans i els marcs legals espanyols ens queda molt camp per córrer. Rovira avisa que a l'Europa del segle XXI "el principi democràtic és universal".

Davant del Consell Nacional, Rovira ha defensat la pregunta de la consulta. Tot i que no és la que desitjava Esquerra, la número 2 dels republicans ha assegurat que l'acord és una oportunitat històrica per aconseguir la independència de Catalunya.

Anar al contingut