Girona

ERC qualifica de "frau democràtic" la tria de Ballesta com a alcaldable per Girona i no en facilitarà la investidura

Tots els partits de l'oposició al consistori gironí han criticat l'elecció de Ballesta, que ha dit que se sent "totalment legitimat" davant la ciutadania

Actualitzat

El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona considera un "frau democràtic" l'elecció d'Albert Ballesta, número 19 de la llista de CiU, com a candidat a succeir Carles Puigdemont a l'alcaldia. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha avançat que no facilitaran la investidura de Ballesta i veu "complicat" arribar a un acord futur per formar govern amb Convergència després de "l'espectacle" dels darrers dies. "Encara no ho hem decidit, però ens abstindrem o votarem el nostre cap de llista", ha explicat Roca sobre la posició dels republicans en el ple extraordinari.

"Triar la persona que va de número 19, una persona que no és en l'actualitat regidora de l'Ajuntament de Girona ens sembla que és manifestar un poc respecte per la ciutat, per la ciutadania i també per la institució."

Tots els partits de l'oposició al consistori gironí han criticat l'elecció de Ballesta. La CUP creu que l'elecció de Ballesta "potser és legal però no legítim". Amb sentit de l'humor, la formació anticapitalista ha valorat la decisió en una roda de premsa dels seus quatre regidors i el número 19 de la seva llista, Natxo Fajardo. "Com que sembla que els número 19 ara tindran pes, us presentem el nostre perquè el tingueu vist", ha dit la cap del grup municipal, Laia Pèlach.

El número dos dels cupaires, Lluc Salellas, ha dit que l'elecció de Ballesta "és un escàndol" i una "manca de respecte a la ciutadania i als seus vots".

La socialista Sílvia Paneque ha proposat una aliança que eviti el nomenament de l'escollit per CiU i ha instat ERC-MES a liderar "un acord transversal" de partits de l'oposició en el ple d'aquest divendres.

La portaveu de Ciutadans, Míriam Pujola, ha utilitzat la paraula "engany" per referir-se al nomenament del nou alcalde i ha considerat que passarà a la història de la ciutat com "l'únic que no ha estat escollit democràticament". Pujola, que ha emplaçat Esquerra a exercir d'"oposició real", ha afirmat que "no s'haurien de consentir els capritxos de l'exalcalde" Puigdemont.

Ballesta: "Em sento totalment legitimat"

Mentrestant, el principal protagonista, Albert Ballesta, ha fet les primeres valoracions públiques i ha assegurat que se sent legitimat davant la ciutadania:

"Em sento totalment legitimat perquè quan la gent vota una llista ho fa des del primer fins a l'últim suplent."

A més, Ballesta ha defensat que va participar de la confecció del programa electoral i que va "picar pedra al carrer" per fer-lo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut