Mataró

ERC oficialitzarà avui el tàndem Carod-Puigcercós en el Consell Nacional per proclamar les llistes

Esquerra Republicana aprovarà avui les candidatures que presentarà a les eleccions catalanes previstes per l'1 de novembre en una reunió extraordinària del Consell Nacional que es farà a Mataró i en què el seu líder, Josep-Lluís Carod-Rovira, serà proclamat candidat a la presidència de la Generalitat. La reunió del Consell Nacional d'ERC prevista per aprovar les llistes electorals ha anat precedida de moltes altres reunions que han fet en les últimes setmanes les federacions territorials i la direcció d'Esquerra.

Actualitzat
En aquestes reunions, els militants d'ERC ja han tingut l'ocasió de votar en les seves corresponents federacions els seus candidats a formar part de les llistes electorals, fet que els ha permès excloure o relegar els dirigents que no són del seu grat, i això ja ha provocat alguna "sorpresa".

Aquest és el cas del que ha passat a la federació del Vallès Oriental, en ser descartat a formar part de la llista electoral en representació seva Manel Balcells, exconseller d'Universitats, vicesecretari general de coordinació institucional i home molt pròxim a Carod-Rovira. En el seu lloc ha estat elegit Jordi Cots, president de la secció local de Cardedeu i exdirector de Serveis del Departament de Benestar i Família. Això no obstant, Balcells també podria formar part de la llista electoral si l'hi proposa directament la direcció nacional.

Pel que fa als primers llocs de la llista de la circumscripció de Barcelona, Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós ocuparan el primer i el segon, respectivament, mentre que el tercer podria correspondre a l'exconsellera Anna Simó.

Els llocs quart i cinquè poden ser per al també exconseller Josep Huguet i el portaveu parlamentari Joan Ridao, no necessàriament per aquest mateix ordre, però es considera que aquest últim podria ser designat en el futur com el cap de llista per Barcelona en les eleccions generals vinents.

Tot sembla indicar que l'actual portaveu del partit, Marina Llansana, s'haurà de conformar a ocupar el cinquè o el sisè lloc de la llista, per damunt, no obstant això, d'altres dirigents o exconsellers.

A la circumscripció de Tarragona, ja és segur que la llista l'encapçalarà l'actual president del Parlament, Ernest Benach, que serà seguit per l'exconseller primer Josep Bargalló i per l'exconsellera Marta Cid.

Anar al contingut