Madrid

ERC, ICV i Nafarroa Bai podrien formar grup propi al Congrés

Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa-Esquerra Unida i Nafarroa Bai podrien formar grup propi al Congrés i s'estalviarien així d'anar al Grup Mixt. Segons Catalunya Ràdio, la socialista Carme Chacón ha ofert el suport del PSOE a republicans i ecosocialistes perquè, juntament amb la formació navarresa, puguin formar un grup propi a la cambra a canvi que donin suport a la investidura de Zapatero. ERC, de moment, estaria disposada a abstenir-se en la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero.

Actualitzat
El nou grup al Congrés dels Diputats tindria sis diputats: tres d'ERC, dos de IU-ICV i un de Nafarroa Bai. Els tres partits arriben a sumar el 5% dels vots a tot l'estat, el mínim exigit per crear un grup. La socialista Carme Chacón hauria traslladat a ERC l'aval del PSOE per a aquesta possibilitat, que compliria amb els requisits legals.

Amb aquesta fórmula, els tres partits evitarien quedar integrats al Grup Mixt, on haurien de repartir-se el temps d'intervenció amb moltes més formacions, com ara el nou partit de Rosa Díez, el Bloc Nacionalista Gallec o Coalició Canària. El diputat d'Iniciativa a Madrid, Joan Herrera, ha confirmat en declaracions a "Els matins", de TV3, que el seu partit estudia aquesta possibilitat.

Herrera, que ha explicat que aquest mateix dimarts viatja cap a Madrid per parlar amb el BNG, Nafarroa Bai, ERC i IU sobre la possibilitat de formar "un grup propi al Congrés, que seria de característiques tècniques, o bé integrar-se al Grup Mitx", ha afegit que aquesta setmana mateix "decidirem".
Anar al contingut