La vicepresident del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría
La vicepresidenta denuncia que espiar un polític és un delicte molt greu
Barcelona

ERC, ICV-EUiA i el PSC critiquen l'actitud del govern espanyol

Oriol Junqueras: "Estem molt acostumats que el govern espanyol menyspreï la voluntat del poble de Catalunya". Dolors Camats ha demanat a l'Estat que "lluiti contra la corrupció en lloc de lluitar contra la democràcia". Maurici Lucena: "Es podrien haver fet les coses millor al Parlament"

RedaccióActualitzat
Junqueras (ERC) demana al Govern espanyol que respecti voluntat dels catalans

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat al govern espanyol que, en comptes de recórrer la Declaració de Sobirania de Catalunya aprovada pel Parlament català, sigui "més respectuós amb la voluntat expressada pels catalans".

El Govern s'hauria de "preocupar més de la situació econòmica i de la situació de corrupció generalitzada que l'afecta".

I ha afegit: "Estem molt acostumats que el govern espanyol menyspreï la voluntat del poble de Catalunya i que, en canvi, no es preocupi de la situació econòmica i dels milions de parats que hi ha".

ICV-EUiA demana a l'Estat que "no atiï la por" ni "lluiti contra la democràcia" i l'insta a negociar una consulta.

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha rebutjat la recomanació de l'advocat de l'Estat perquè el govern espanyol porti al TC la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament per considerar-la inconstitucional. Camats ha demanat a l'Estat que "no atiï la por i el conflicte" al voltant del dret a decidir amb recursos com el que es plantegen i que "lluiti contra la corrupció en lloc de lluitar contra la democràcia".

Dolors Camats ha assegurat que espera que l'executiu estatal "no judicialitzi sobre la Declaració de Sobirania o sobre el dret a decidir, i que no atiï la por i el conflicte al voltant del dret a decidir". De la mateixa manera, ha instat els estaments espanyols que "entrin en la via de la negociació i de la voluntat política, com han fet al Canadà o la Gran Bretanya" per permetre una consulta pactada i acordada entre totes les parts.

Camats, ha convidat a abandonar els assumptes com la Declaració per mirar de trobar "quins processos judicials pot obrir perquè els corruptes no campin al seu aire". "Sembla que ara s'ha despistat una mica", ha ironitzat.

El PSC creu que la situació seria diferent amb la seva proposta de Declaració

"El que comença malament, acaba malament". Així de taxatiu ha estat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, a través d'un comunicat amb què ha valorat la possibilitat que el govern espanyol porti al Constitucional la declaració de sobirania. El socialista recorda el que ja van defensar, que aquesta declaració s'hauria d'haver fet després del referèndum, i ha criticat com van anar les negociacions del text al Parlament.

També ha criticat que el president de la Generalitat hagi afirmat que contra el dret a decidir no hi ha normes, ni lleis ni constitucions i interpretacions possibles.

Prèviament, el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, havia augurat que, si hagués prosperat la seva proposta, la situació seria diferent. "Es podrien haver fet les coses millor al Parlament", ha dit Lucena.





Anar al contingut