Madrid

ERC i el PSOE pacten augmentar a 3.500 euros l'ajuda per natalitat a famílies nombroses o mares solteres

Els grups parlamentaris d'ERC i PSOE al Congrés han arribat a un acord per augmentar fins a 3.500 euros la nova ajuda per fill nascut o adoptat per als casos de famílies monoparentals -com les mares solteres- les famílies nombroses o en casos de discapacitat.

Actualitzat
L'acord a què han arribat republicans i socialistes preveu que les ajudes de 2.500 euros per nen anunciades pel president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, creixin fins als 3.500 euros en els casos de famílies monoparentals, nombroses i en fills nascuts amb problemes de discapacitat. L'acord també inclou que totes les prestacions a les famílies, tant les estatals com les aplicades en l'àmbit autonòmic, quedin exemptes de l'impost sobre la renda, amb l'objectiu de no rebaixar el poder adquisitiu de les famílies.

A més, l'acord insta el govern a incrementar fins als 11.000 euros el llindar mínim de renda familiar, en relació amb les ajudes a famílies sense recursos, a impulsar polítiques per desenvolupar l'escolarització de 0 a 3 anys i a potenciar la perspectiva de gènere en aquest tipus de polítiques.

D'altra banda, el text assenyala la necessitat de coordinar amb les comunitats autònomes la determinació de les ajudes familiars i la seva integració en les polítiques de la Seguretat Social, per tal de millorar-ne l'eficàcia.
Anar al contingut