Junqueras i Turull, en un descans del ple del Parlament (Foto: ACN)
Junqueras i Turull, en un descans del ple del Parlament (Foto: ACN)
Barcelona

ERC evita que Mas comparegui al Parlament pel "cas Palau"

Els vots d'ERC, juntament amb els de CiU, han evitat que prosperés una moció d'ICV-EUiA que sol·licitava aquesta compareixença i una vintena de mesures anticorrupció. La resta de formacions hi han votat a favor.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, no compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre el "cas Palau". Els vots d'ERC, juntament amb els de CiU, han evitat que prosperés una moció d'ICV-EUiA que sol·licitava aquesta compareixença i una vintena de mesures anticorrupció. La resta de formacions hi han votat a favor, però CiU i ERC han argumentat que no té sentit perquè totes les propostes que recull s'abordaran a les ponències creades al Parlament per elaborar la llei de transparència i l'electoral.

CiU ha considerat "oportunista" la moció dels ecosocialistes, mentre que els representants d'ICV-EUiA ha acusat CiU i ERC de tacticisme. Una de les propostes de la moció és que durant les campanyes electorals els partits enviïn tota la propaganda electoral junta, en un mateix sobre. L'enviament de propaganda és una de les principals despeses de les campanyes electorals i és el segon cop aquest any que la cambra catalana la rebutja.

El Parlament també ha rebutjat una proposta de C's per millorar el control de la contractació pública.
Anar al contingut