Barcelona

ERC es defensarà dels "tentacles" del CNI i admet que van detectar atacs informàtics des del 2009

La portaveu republicana, Anna Simó, ha admès que, a partir de l'any 2009, van detectar atacs en el seu sistema informàtic i els ha relacionat amb presumptes encàrrecs dels serveis secrets espanyols i a una "agenda secreta" per aturar el procés sobiranista.

RedaccióActualitzat
La portaveu d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha advertit que la formació republicana es defensarà dels "tentacles" del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i ha admès que, a partir de l'any 2009, van detectar atacs en el seu sistema informàtic.

La portaveu republicana ha explicat que l'any 2011 van incrementar la seguretat del seu sistema informàtic, però ha vinculat els atacs rebuts fins aquell moment a presumptes encàrrecs del CNI. Per Simó, "l'agenda secreta" del govern espanyol per aturar el procés sobiranista podia incloure aquests atacs.

L'exconsellera de Benestar Social ha llançat aquest avís el mateix dia que la revista "Interviu" publica que la Fundació Josep Irla, vinculada a ERC, va contractar el 2010 una empresa on treballava el "hacker" Matías Bevilacqua, col·laborador dels serveis secrets espanyols.

La portaveu republicana ha admès que Esquerra va encarregar una feina a una empresa externa on treballava Bevilacqua, però que aquest no va estar a la seu del partit. "L'estat i els seus tentacles, com el CNI, fan el que poden per posar-nos-ho difícil, i nosaltres hem d'evitar-ho i fer la nostra feina", ha dit Simó. Sobre si preguntaran a l'estat sobre aquest fet, Simó ha dit que "contínuament" demanen comptes sobre les tasques "que porta a terme el CNI i l'Estat a Catalunya".
Anar al contingut