Barcelona

Preacord de JxCat i ERC per a la investidura, a l'espera de sumar-hi la CUP

Junts per Catalunya i Esquerra arriben a un preacord per investir Jordi Sànchez i volen sumar-hi la CUP

Actualitzat

Marta Rovira i Raül Romeva, d'ERC, han estat els primers de la tarda a passar pel despatx d'audiències del president del Parlament. ERC s'ha mostrat favorable a la candidatura de Jordi Sànchez per ser investit president de la Generalitat. Ho ha explicat la diputada Marta Rovira.

"Tenim un preacord amb Junts per Catalunya i donarem suport al candidat que proposarà, que és Jordi Sànchez. Ho farem per posar fi a l'article 155, a aquest govern del PP que va prenent decisions polítiques. La nostra prioritat és recuperar les institucions democràtiques per posar-les al servei dels ciutadans."

 

Sobre l'article del diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, que ha llançat una oferta de diàleg amb partits no independentistes, com En Comú Podem i el PSC, Marta Rovira ha donat suport a qualsevol forma de diàleg.

"Nosaltres hem de parlar amb tothom. Tenim vocació de tenir un perfil propi, d'aprofundir en el diàleg per avançar cap a la nova república."

Després ha estat el torn d'Elsa Artadi, de Junts per Catalunya.

"Cap sorpresa. Li hem transmès que el candidat és Jordi Sànchez. Entenem que, en principi, seria la persona, perquè ERC també li ha donat suport."

 

Artadi ha dit que esgotaran el temps possible per aconseguir que la CUP se sumi a l'acord.

"La CUP va decidir abstenir-se i nosaltres ens hem emplaçat a posar sobre la taula de la CUP una proposta. És cert que, tal com han anat les negociacions, vam arribar a divendres molt justos."

"No volem que votin res que vagi contra els seus programes electorals. Creiem que hi ha prou element d'unitat i de consens entre l'independentisme per arribar a aquest acord i és el que estem treballant ara."

Junts per Catalunya no es planteja la possibilitat que Carles Puigdemont hagi de renunciar al seu escó.

L'última a entrevistar-se amb el president del Parlament ha estat la líder de Cs, Inés Arrimadas, que ha dit que Roger Torrent actua en funció del que li dicta Puigdemont.

A les vuit del vespre, totes les formacions polítiques ja havien passat pel despatx del president del Parlament, Roger Torrent. Al matí ho han fet la CUP, el PSC, En Comú Podem i el PPC.
ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut