Barcelona

ERC diu que tombar l'Estatut en el referèndum obrirà una nova negociació amb Espanya

El finançament ha estat un dels arguments d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per demanar el "no" en el referèndum en la primera jornada de campanya. Des de les files republicanes asseguren que és un dels capítols més modificats respecte a la proposta del 30 de setembre. Així ho ha afirmat el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, que ha xifrat en un 65% el percentatge del text sortit del Parlament de Catalunya que s'ha modificat a Madrid. Segons Ridao, si l'Estatut no s'aprova en el referèndum, s'obrirà una nova negociació amb el govern espanyol.

Actualitzat
Ridao ha negat que si triomfa el "no" en el referèndum de l'Estatut s'entri "en el túnel del temps per tornar a 1979", i ha indicat que serà "el punt de partida" per negociar a Madrid aspectes essencials de l'Estatut aprovat al Parlament el 30 de setembre. 

En un acte al Museu d'Història de Catalunya per explicar les "retallades" que ha patit l'Estatut, el republicà ha explicat que "al contrari dels qui sostenen que si no s'aprova el text farem un pas enrere, el triomf del "no" obre la porta a negociar de nou amb Madrid els fonaments de l'Estatut aprovat per consens al Parlament català", cosa que representa una segona oportunitat. Segons el dirigent d'ERC, es pot "argumentar que era previsible que patís algun canvi en ser negociat a Madrid, però una cosa és que perdés alguna ploma i una altra de molt diferent és sortir plomat".
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut