Barcelona

ERC desmenteix Carod i assegura que la llei de vegueries s'aprovarà al gener

ERC admet que la llei de vegueries no es podrà aprovar el 5 de gener com pretenia, però insisteix que el govern hi ha de donar el vistiplau durant el primer mes de l'any. El conseller que l'elabora, Jordi Ausàs, es reunirà abans de Nadal amb el president de la Generalitat, José Montilla, per agilitzar la decisió. La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha remarcat que hi ha "acord" al govern sobre aquesta qüestió, una posició que contrasta amb la del vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira, que ahir va assegurar que l'executiu està encara conformant una posició "comuna".

Actualitzat
No obstant això, tant ERC com ICV-EUiA coincideixen amb Carod a restar importància a un possible retard en l'aprovació d'aquest projecte de llei, que segons fonts parlamentàries no va ser discutit al Consell Tècnic, últim tramit de qualsevol projecte abans d'arribar al Consell de Govern.

En qualsevol cas, Simó ha garantit "rotundament" que la llei tindrà l'aval del govern al llarg del mes de gener, cosa en què confia també ICV-EUiA. La dirigent d'ERC ha destacat que el govern ha treballat "sense presses" i ha consultat tot el territori, i ha afegit: "S'aprovarà al gener, no puc dir si el 5 o el 12."
Anar al contingut