Barcelona

ERC demana una llei estatal per doblar la despesa en polítiques d'ocupació

El candidat d'ERC a les eleccions generals, Joan Ridao, ha proposat una nova llei estatal d'ocupació que dobli la despesa en polítiques actives, que suposaria passar de l'1,25% actual al 2,5% del PIB. Amb aquesta mesura pretén reduir l'efecte de la pèrdua de 250.000 llocs de treball només a Catalunya que suposarà el període de "recessió econòmica". D'altra banda, Ridao ha assegurat que en el "cara a cara" entre els candidats del PSOE i del PP, José Luis Rodríguez Zapatero i Rajoy "van donar l'esquena a Catalunya" i que és el poble català el que hi ha sortit perdent.

Actualitzat
En una roda de premsa a Barcelona davant el monument al sindicalista republicà Francesc Layret, Joan Ridao ha pronosticat temps difícils en el món econòmic, especialment en el sector de la construcció. "Fins a 250.000 persones a Catalunya podran perdre el seu lloc de feina els pròxims mesos", ha alertat. Davant d'aquest panorama, el candidat republicà reclama polítiques específiques per "crear condicions d'ocupabilitat". En aquest sentit ha demanat reorientar les ajudes directes als ocupadors per polítiques de millora de la formació dels treballadors. També ha proposat una llei estatal que dobli la despesa en aquest tipus de polítiques actives.

Acompanyat pels representants de totes les organitzacions sindicals catalanes que han firmat el manifest "Sindicalistes per la sobirania" el maig del 2007, ha assegurat que el repte és "resituar qui perdi la feina". Igualment, ha tornat a reclamar un increment del 60% del salari mínim interprofessional, per tal de fixar el sou mínim en 1.000 euros.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut