Barcelona

ERC consultarà les bases sobre el nou model de finançament

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la direcció d'ERC està disposada a consultar la militància sobre el futur model de finançament, tal com reclama el sector crític liderat pel diputat Uriel Bertran. No és el primer cop que es duu a terme una iniciativa d'aquest tipus. El 2006, els republicans ja van consultar les bases sobre l'Estatut de Catalunya. Ho ha confirmat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, que ha assegurat que la cúpula del partit estudia diferents sistemes de participació perquè la militància fixi la posició del partit en una altra qüestió de país.

Actualitzat
Tal com ja va fer amb l'Estatut, ERC consultarà la militància sobre quina ha de ser la posició del partit respecte al nou model de finançament. La cúpula republicana farà aquest pas un cop es tanqui l'acord entre la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol.

Ho ha avançat Catalunya Ràdio i ho ha confirmat al mateix mitja el secretari general dels republicans. En una entrevista, Ridao ha explicat que volen tenir en compte l'opinió dels militants i que aquesta iniciativa no es quedarà només en el finançament. De moment ja s'estan estudiant diferents sistemes de participació. La cúpula d'Esquerra adverteix, però, que ara s'ha de ser molt curós per tal de no interferir en el procés de negociació del finançament i no reduir la capacitat de maniobra del govern.

La consulta a les bases sobre un tema de país és una resposta al sector crític, liderat pel diputat Uriel Bertran, que fa uns dies va reclamar la convocatòria d'un referèndum intern.

La direcció comunicarà la decisió durant el consell nacional que el partit celebrarà aquest dissabte.

L'última vegada que els republicans van consultar la militància sobre una gran qüestió de país va ser durant el procés estatutari, el 2006. Mentre en un primer moment alguns dirigents es decantaven per l'abstenció, la militància va decidir un vot contrari a l'Estatut. Això va acabar amb l'expulsió d'Esquerra del primer tripartit i la convocatòria d'eleccions anticipades.
Anar al contingut