Barcelona

ERC considera que la marxa de Carretero afavoreix l'ordre intern i la imatge de seriositat del partit

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat que la decisió "d'alguns companys" d'abandonar el partit per no coincidir amb els objectius i les estratègies de la direcció del partit afavoreix "l'ordre intern" i la "seriositat" que l'electorat reclama a la formació republicana. Ridao ho ha dit després de l'anunci de Jaume Renyer d'abandonar ERC i uns minuts abans que ho anunciés l'exconseller Joan Carretero. Ridao creu que també afavoreixen aquesta "seriositat" i "ordre intern" l'aval de Josep-Lluís Carod-Rovira a la candidatura de Puigcercós, evitant així unes primàries, i l'aposta estratègica del president del partit de "consolidar una opció d'esquerra no subsidiària".

Actualitzat
Segons Ridao, Carretero "ha contravingut l'estratègia acordada en el seu moment per la militància en l'últim congrés, no ha atès el requeriment de la direcció per explicar-se" i tampoc ha desmentit "certes interpretacions que van fer del seu article alguns mitjans de comunicació" en el sentit que la candidatura que ell propugnava podia equivaler a la creació d'un nou partit.

Això, ha dit, "ha generat una situació que ha perjudicat la imatge del partit, i ha creat una alarma innecessària poc temps abans de començar una campanya electoral", per la qual cosa pot constituir "una infracció greu".

Ridao ha considerat que en les últimes setmanes han tingut lloc tres fets que ha qualificat de "positius", i el primer és que el vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, hagi renunciat a unes eleccions primàries.

El segon, ha explicat, és l'aposta expressada pel president d'ERC, Joan Puigcercós, de liderar "una esquerra catalana no subsidiària" de l'espanyola, i el tercer ha dit que és "que uns companys que no coincideixen" amb l'estratègia, puguin decidir desmarcar-se'n i "iniciar una nova etapa".

D'aquesta valoració realitzada per Ridao es desprèn que la direcció d'ERC, que ja va mantenir un reunió de la comissió permanent divendres passat, no sembla gaire preocupada per la marxa de l'exconseller de Governació, ja que, segons ha dit Ridao, no desitja "perdre el temps en debats estèrils i inútils".

Segons Ridao, "l'únic que preocupa a la militància és que aquest sigui un partit ordenat", i ha assegurat que els membres de l'executiva seran "fidels al mandat rebut al Congrés", i faran el que faci falta perquè hi hagi "un partit unit i cohesionat" en comptes d'una organització "disgregada".
Anar al contingut