Barcelona

ERC confirma que ara per ara no entrarà al govern d'Ada Colau

El cartipàs municipal estarà format per quatre grans àrees: Economia, Participació, Vivenda i Drets. El comandament de la Guàrdia Urbana quedaria sota l'estructura més tècnica.

RedaccióActualitzat

Esquerra ha confirmat que no entrarà, de moment, al govern d'Ada Colau, tot i que és probable que doni suport a la seva investidura. "Ara mateix la possibilitat que nosaltres entrem al govern no hi és, no és immediata. El que sí que estem parlant és de contribuir a l'estabilitat i la governabilitat", ha assegurat l'alcaldable republicà. Alfred Bosch.

Quan falten 48 hores per a la constitució dels nou ajuntament, ja es van sabent detalls del cartipàs municipal. Ada Colau en planteja una gran reestructuració, que es podria reduir a quatre grans àrees, amb les corresponents tinències d'alcaldia: Economia, Participació, Vivenda i Drets i el comandament de la guàrdia urbana quedaria sota l'estructura més tècnica.

El professor Gerardo Pisarello, la seva mà dreta, es perfila com a primer tinent d'alcalde, encarregat de l'àrea d'Economia. L'advocat Jaume Asens serà un altre dels homes forts, i podria dirigir l'àrea de Democràcia i Participació. L'arquitecte Josep Maria Montaner serà el responsable de Vivenda, una de les prioritats de Colau, i dependrà de dues regidores, la de Drets, que portarà la diputada Laia Ortiz, i la d'Urbanisme, que dirigirà l'actual regidora Janet Sanz. Algunes àrees, com podria ser la sempre sensible de Seguretat, amb la Guàrdia Urbana, podrien recaure en delegats o comissionats.

De fet, la mateixa Colau deia dimarts d'on sortiran alguns fitxatges: "Estem especialment interessats en promoure a la pròpia gent funcionària de l'ajuntament, perquè creiem que una cosa que s'ha de superar és que els diferents partits, quan arriben a l'ajuntament, col·loquin a persones del partit que ha guanyat. Volem superar aquestes pràctiques clientelars i sectàries".

Colau ja prepara la investidura de dissabte, que vol convertir en una gran festa ciutadana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut