Barcelona

ERC celebrarà el 17 de setembre les primàries que enfrontaran Ridao i Bosch

El proper 17 de setembre els militants d'Esquerra Republicana hauran d'escollir, mitjançant unes primàries, el candidat a les properes eleccions generals. Així ho ha decidit aquest dissabte el Consell Nacional del partit. La votació per escollir el cap de llista a Madrid coincidirà amb l'elecció de la nova cúpula d'Esquerra. Joan Ridao, fins ara secretari general del partit, opta a tornar a encapçalar la llista. La futura direcció d'Esquerra, però, prefereix una renovació i aposta per l'escriptor Alfred Bosch, portaveu de Barcelona Decideix. Tots dos ja han presentat els avals necessaris. Els candidats tindran ara dues setmanes per guanyar-se el vot dels més de 7.000 militants del partit.

Actualitzat
Els dos aspirants a candidat ja han presentat els avals necessaris per concórrer a unes primàries que el futur president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha qualificat com la demostració de la vitalitat del partit. Una opinió, però, que ha arribat després d'intentar que Joan Ridao renunciés a encapçalar la candidatura republicana a Madrid i es presentés com a número 2 de Bosch.

Joan Ridao també ha intentat evitar aquestes primàries instant el seu rival a abandonar la cursa per al Congrés i liderar la llista per al Senat.

Els candidats tindran ara dues setmanes per guanyar-se el vot dels més de 7.000 militants del partit.

Puigcercós fa una crida a la responsabilitat i la generositat de cara al congrés, que també escollirà la nova cúpula del partit.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut