Barcelona

ERC aspira a ser el partit hegemònic de la pròxima república catalana

Junqueras explica que ERC aspira a ser el partit hegemònic de la pròxima república catalana i per això, ha dit, cal actuar en un espai de centreesquerra ampli i ha obert els braços als votants i militants descontents amb el PSC.

RedaccióActualitzat

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dissabte en el consell nacional del partit que, malgrat mantenir el seu compromís amb el procés sobiranista, Esquerra ha de marcar perfil, defensar el seu model d'estat i de societat i convertir-se des del centreesquerra en una alternativa de govern en els àmbits social i econòmic.

Junqueras ha afirmat que la seva formació té l'aspiració de ser, textualment, el partit hegemònic de la pròxima República Catalana. Per aconseguir-ho ha defensat que cal actuar en un espai de centreesquerra ampli i ha obert els braços als votants i militants descontents amb el PSC

"Estarem encantats de col·laborar amb tots aquells alcaldes, regidors, militants, votants, etcètera, d'aquells partits que abandonen els seus compromisos històrics, que abandonen els seus programes electorals i que, en canvi, els seus alcaldes, regidors, militants, votants i simpatitzants continuen fidels als principis democràtics i als principis econòmics i socials.

Junqueras ha animat el seu partit a fer un esforç per explicar el model econòmic i social alternatiu progressista que proposa Esquerra.

El líder republicà ha confirmat que la seva formació concorrerà en solitari a les eleccions europees, després de justificar els motius pels quals no els ha estat possible acordar una llista conjunta amb Convergència, pels desacords al voltant de qui l'havia d'integrar i les diferències en política econòmica, o amb altres forces polítiques que defensen el procés sobiranista, com Bildu. El consell nacional ha d'aprovar definitivament les llistes per als pròxims comicis.

Junqueras ha anunciat una llista que tindrà com a prioritats l'àmbit nacional dels Països Catalans, els valors cívics de la societat catalana i una gran transversalitat de sensibilitats polítiques.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut