Barcelona

ERC acorda amb CiU aturar el consorci sanitari de Lleida fins que no s'arribi a un consens amb el territori

El PPC acusa CiU d'accedir a aturar el consorci per "un xantatge polític"

Actualitzat

ERC ha anunciat un acord amb CiU per aturar la creació del consorci sanitari de Lleida fins que no s'arribi a un consens amb el territori. L'anunci l'ha fet la diputada republicana, Alba Vergés, a l'inici de la sessió plenària:

"Hem aconseguit en aquesta moció d'ERC poder fer un acord amb CiU que diu que això es para fins que no es pugui arribar a aquest consens", ha dit Vergés.

El grup parlamentari de CiU, per la seva banda, ha agraït l'acord amb els republicans, però ha defensat que és el millor model de gestió. La diputada de CiU, Assumció Lailla, ho ha expressat amb aquestes paraules:

"Volem consens? El volem. Volem el consorci? Sí que el volem. I aturarem el procés fins a arribar a aquest consens necessari amb el territori. Crec que és una bona proposta i per tant agraeixo l'acord arribar amb el grup d'Esquerra Republicana".

Aquest dijous al matí el Parlament tenia previst debatre tres mocions sobre aquesta qüestió. Una d'elles era precisament per aturar el projecte del consorci sanitari de Lleida i tot apuntava que ERC hauria deixat sola Convergència i Unió en la votació.

En una primera reacció en anunciar-se l'acord a la cambra, la diputada del PPC Eva Granados ha atribuït l'acord a un "xantatge polític" d'ERC a CiU.

A la moció acordada entre CiU i ERC, el govern es compromet a fer un informe sobre totes les al·legacions rebudes durant el període d'informació pública d'aquest projecte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut