Barcelona

ERC accepta el front nacionalista que li va proposar Mas però per votar els pressupostos de l'Estat

La proposta feta ahir per Artur Mas a Joan Puigcercós d'unir el vot de nacionalistes i republicans al Parlament per pressionar el president Montilla amb l'objectiu que planti cara al president Zapatero, ha tingut continuïtat aquesta tarda a la cambra catalana. Esquerra ha recollit el guant llançat per CiU però l'ha derivat cap a Madrid, on s'han de votar els pressupostos de l'Estat. El portaveu d'Esquerra, Joan Ridao, amb referència al trencament de la treva i a la reunió d'ahir entre Zapatero i Rajoy, ha dit que no acceptaran el xec en blanc que demana el PSOE i ha advertit del perill que suposa el suport del PP.

Actualitzat
El portaveu d'ERC al parlament català, Joan Ridao, ha subratllat la importància de refer la unitat dels partits democràtics en contra de la violència d'ETA, però ha advertit el PSOE del "perill" que suposa acceptar el "suport condicional" que li ofereix el PP en aquesta matèria. Segons ha indicat Ridao en una roda de premsa celebrada al parlament català, el govern espanyol i les institucions basques podran comptar amb el "total suport" d'ERC si miren de "refer la unitat dels partits democràtics davant la ruptura de l'alto el foc decidida per ETA".

Això no significa, ha precisat el mateix portaveu republicà, que ERC accepti "el xec en blanc que està demanant el PSOE per restablir el front comú PP-PSOE" en matèria de lluita antiterrorista, un front, ha recordat, "que exclou la resta de formacions i en el qual no hi ha ni un sol partit basc". En conseqüència, ha explicat, ERC oferirà el seu suport al govern "si intenta recuperar l'esperit d'Ajuria Enea i no el de la Llei de Partits". Joan Ridao ha indicat que aquest tipus de suport és el que demà traslladarà ERC al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, a la reunió que mantindrà dins de la ronda de contactes amb els diversos grups parlamentaris del Congrés.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut