Palma

ERC abandona el Govern Balear i Antich anuncia que governarà en minoria

Esquerra Republicana de Mallorca ha anunciat que abandona tots els seus càrrecs al govern de Francesc Antich, que ara queda en minoria. La decisió l'han pres en resposta als casos de corrupció que han afectat l'executiu balear les últimes setmanes. Esquerra ha anunciat que deixa tots els càrrecs que ha ocupat des del començament de la legislatura, set en total. ERC ha dit que abandona "per dignitat" els seus càrrecs i àrees de govern tant al Govern Balear com al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma per la situació política actual, contaminada per les imputacions i per la condemna per corrupció de diferents càrrecs polítics. Esquerra ha demanat eleccions anticipades, però Antich ha anunciat que governarà en minoria i prescindirà del vot de Bartomeu Vicens.

Actualitzat
ERC a les Illes ha anunciat que deixa els set càrrecs que ostenta des dels acords polítics del 2007 a les tres principals institucions de les Balears, entre els quals la Conselleria d'Interior del Consell de Mallorca, que ha ocupat el president de la formació, Joan Lledó.

Esquerra ha anunciat que renuncia a tots els càrrecs que tenia després de considerar "insostenible" la situació pels polítics relacionats amb casos de corrupció, amb un 18% dels càrrecs al Consell imputats i un 10% d'imputats a l'Ajuntament i el govern.

La formació republicana ha afegit que amb aquesta acció no volen desestabilitzar el govern i han dit que mantindran el seu suport al pacte, però exigeixen la celebració d'eleccions anticipades com a única mesura per reconduir la situació política a les Illes.

"És el que demana la ciutadania, i alhora coincideix amb la posició democràtica que pot ajudar a redefinir les regles del joc per tal que els partits polítics puguin tornar a elegir els seus candidats", ha declarat Lledó.

Antich governarà en minoria i descarta eleccions anticipades

El president del govern, Francesc Antich, ha anunciat que governarà en minoria al Parlament ja que prescindirà del vot del diputat del grup mixt, Bartomeu Vicens, condemnat ahir a quatre anys de presó per corrupció urbanística.

Així, el president ha anunciat que no trenca les seves relacions amb el Bloc i UM, sinó que a la cambra autonòmica no comptarà mai més amb el vot del parlamentari del grup mixt, fet que deixa el govern en minoria a la cambra.

En roda de premsa convocada al Consolat de Mar, el president ha exigit a Bartomeu Vicens que deixi el seu escó "per dignitat", tenint en compte que només ell pot fer-ho i amb el reglament actual del Parlament balear no és possible expulsar un diputat, excepte si té una condemna penal ferma, que en aquest cas se'l podria inhabilitar.

En aquest context, el president ha descartat eleccions anticipades i ha confirmat que proposarà al president del PP, José Ramón Bauzà, una reunió per poder abordar possibles pactes d'Estat i acords en el futur, tenint en compte que el vot dels populars es converteix en necessari davant de la nova realitat parlamentària, en què el govern deixarà de tenir el vot de Vicens per tirar endavant les iniciatives.

Antich ha fet l'anunci avui divendres, després que aquesta setmana ha aconseguit aprovar els pressupostos autonòmics pel 2010 amb el vot de Vicens, un fet que ha considerat necessari ja que la ciutadania necessita uns nous comptes que permetin al govern fer inversions, fer despesa social i afrontar la crisi. "L'objectiu del govern és treballar per la recuperació i regeneració econòmica", ha apuntat.
Anar al contingut