Epi i Blai eren parella

Mark Saltzman, guionista de "Barri Sèsam", diu que sempre s'ha imaginat que eren "una parella que s'estimava"

RedaccióActualitzat

Epi i Blai, segurament els personatges més populars del conegut programa infantil "Barri Sèsam", eren parella.

Ho ha confessat Mark Saltzman, que durant una quinzena d'anys va ser el guionista de les situacions viscudes per aquests dos ninots gairebé mítics per a més d'una generació d'infants, en una entrevista a la web queerty.com, que ofereix notícies de l'àmbit LGTBI.

 

Saltzman, homosexual, va començar a treballar a "Sesame Street" a mitjans dels vuitanta. Aleshores ja tenia una relació de parella amb qui ell descriu com l'amor de la seva vida, el muntador de cinema Arnold Glassman (mort el 2003).

En l'original anglès, Epi i Blai es diuen Bert i Ernie. I es dona la circumstància que alguns amics comuns es referien a Saltzman i Glassman com "Bert & Ernie".

 

Més enllà d'aquesta anècdota, quan li han preguntat si Epi i Blas eren parella, Saltzman ha respost que, "quan escrivia Bert & Ernie sempre em va semblar que ho eren".

"Penso que només hauria sabut escriure sobre ells pensant que eren una parella que s'estimava. Com podia ser d'una altra manera? És el que tenia a la meva vida, una relació 'Bert & Ernie'. Com podia no influir-me? Les coses que molestaven l'Arnie [Glassman], eren les coses que molestaven el Bert."

La suposada relació sentimental entre Epi i Blai ha estat motiu d'especulació més d'una vegada, en els últims anys.

 

El 2013, fins i tot, la revista "The New Yorker" va posar-los a la portada, abraçats mirant la televisió, per il·lustrar la informació sobre la decisió del Tribunal Suprem favorable als matrimonis homosexuals.

"Barrri Sèsam" ho nega

La confessió de Saltzman a queerty.com contradiu la versió oficial, facilitada pels productors de "Barri Sèsam" el 2011 quan, arran d'una campanya a internet que demanava que els dos ninots sortissin de l'armari, van assegurar que només eren amics i no tenien cap orientació sexual.

Aquest dimarts, després de l'entrevista, ho han tornat a dir: "Com sempre hem assegurat, Bert i Ernie són millor amics".

Ernie i Bert van ser concebuts per Jim Henson i Frank Oz. Construïts amb escuma sintètica i pelfa per Don Sahlin a partir d'un esbós de Henson, van sortir per primera vegada a la televisió el 1969.

Henson i Oz van ser els dos primers a encarregar-se de manipular els dos ninots que esdevindrien famosos gairebé al món sencer. Segons el guionista Jon Stone, en aquells primers temps les històries d'Ernie i Bert reflectien la relació d'amistat entre Henson i Oz a la vida real.

Avui, als Estats Units, es continuen emetent capítols d'"Ernie & Bert".

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut