L'estelada que oneja a la Rambla de Figueres
L'estelada que oneja a la Rambla de Figueres
Figueres

Enxampen quatre militars que s'havien emportat l'estelada de la Rambla de Figueres

L'Exèrcit ha obert una investigació interna per aclarir els fets

Actualitzat

Enxampen quatre militars de la base de Sant Climent Sescebes que s'havien emportat l'estelada de la Rambla de Figueres. Des de l'Ajuntament ja han anunciat que tenen previst denunciar els fets davant dels Mossos a partir de la setmana vinent i tornaran a col·locar les banderes un cop passat el pont de la Puríssima.

Els fets van passar la matinada del 3 de desembre. Agents dels Mossos es van adonar que l'estelada situada a la Rambla de Figueres havia desaparegut i van engegar una recerca per la zona. A la carretera C-260, a la rotonda de Vilatenim, van localitzar dos cotxes aturats en el mateix indret on es troba una altra bandera.

Quan van veure els agents, els dos vehicles van intentar fugir, però els agents van aconseguir interceptar un cotxe. A l'interior van identificar quatre militars i van trobar dues estelades, una de les quals era la que hi havia a la Rambla i l'altra possiblement es trobava en un altre carrer de la ciutat.

Aquesta no és la primera vegada que militars sostreuen estelades a la comarca. L'octubre passat es van endur la que hi havia al monestir de Sant Pere de Rodes i abans de les eleccions municipals també van enxampar tres militars que s'havien endut l'estelada de la Rambla de Figueres.

Investigació de l'exèrcit

L'Exèrcit ha obert una investigació interna per esclarir els fets i veure si membres del cos van estar-hi involucrats. 

En un comunicat, el cos ha ressaltat que desaprova totalment els fets i subratllen que l'exèrcit és una institució compromesa amb la societat, la legalitat i la convivència:

"L'exèrcit és una institució compromesa amb la societat a la qual serveix i als seus ciutadans, practicant un model de ciutadania respectuós amb la legalitat i les normatives de convivència"

Anar al contingut