Londres

Enxampen Cameron parlant de Nigèria i l'Afganistan com "dos dels països més corruptes"

El primer ministre britànic parlava amb la reina, el president dels Comuns i l'arquebisbe de Canterbury d'una cimera contra la corrupció que tindrà lloc a Londres

RedaccióActualitzat

Un micròfon obert ha captat el moment en què el primer ministre britànic, David Cameron, es referia a l'Afganistan i Nigèria com "probablement dos dels països més corruptes del món". Cameron ha fet aquesta valoració, captada per les càmeres d'ITV, en una conversa informal al palau de Buckingham al costat de la reina, l'arquebisbe de Canterbury i el president de la Cambra dels Comuns. 

Quan falten dos dies perquè tingui lloc a Londres una reunió internacional contra la corrupció, el dirigent britànic ha comentat a la reina: "Vénen els líders d'alguns països fantàsticament corruptes". "Espero que es paguin les despeses de venir", comenta en to de brom el president dels Comuns, John Bercow. "Sí, perquè és una cimera anticorrupció, tot ha de ser transparent. No hi ha sessions a porta tancada", respon Cameron.

L'arquebisbe, Justin Welby, puntualitza que "aquest president en particular no és un corrupte", sense que quedi clar de quin parla. Aleshores intervé la reina, que hi afegeix "ho està intentant". 

Un portaveu de Downing Street ha assegurat que Cameron era conscient que l'estaven gravant. També ha remarcat que tant el president afganès, Ashraf Ghani, com el de Nigèria, Muhammadu Buhari, estan convidats a la reunió "perquè lideren la lluita contra la corrupció als seus països". 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut