Londres

Enverinat a Londres un exespia rus que investigava l'assassinat de la periodista Anna Politkóvskaia

Els serveis secrets russos, l'antic KGB, desmenteixen categòricament que estiguin al darrere d'un suposat cas d'enverinament. Alexander Litvinenko, exespia rus resident al Regne Unit que investigava la mort de la periodista Anna Politkóvskaia, continua greu però en situació estable després d'haver estat enverinat amb tal·li, una mena de raticida, ara fa tres setmanes. Litvinenko, molt crític amb el Kremlin, es va començar a trobar malament després de reunir-se amb un contacte en un restaurant de Londres. Els primers efectes que provoca aquesta substància són vòmits i diarrea, però en pocs dies pot destruir el sistema immunològic.

Actualitzat

Segons sembla, Aleksandr Litvinenko, excoronel del KGB, es va començar a trobar malament després de dinar amb un contacte l'1 de novembre passat en un bar de Piccadilly, a Londres, mentre investigava la mort de la periodista Anna Politkóvskaia.

"Aleksandr no té cap dubte que ha estat enverinat per ordre del govern rus", ha declarat un amic d'aquest antic membre dels serveis secrets russos. El Regne Unit li va concedir asil polític l'any 2001 després d'haver desbaratat un complot contra l'oligarca rus Borís Berezovski, també resident al Regne Unit.

Litvinenko està en estat greu però estable, segons han explicat fonts hospitalàries, que xifren en un 50% les possibilitats que sobrevisqui.

Segons el comunicat mèdic difós pels mitjans, Litvinenko ha perdut gran part dels cabells, parla amb dificultat, té els ronyons danyats, vomita constantment i ha perdut gairebé la totalitat dels glòbuls blancs. El rotatiu "The Sunday Times" publica que l'exespia rus hauria estat enverinat amb tal·li, una substància amb què s'elabora mata-rates.

La policia ha obert una investigació per aclarir els fets, un cas "d'enverinament sospitós".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut