Tortosa

Entren en vigor els nous horaris provisionals de la línia R16 que oficialitzen els retards crònics

El viatge des de Tortosa fins a Barcelona durarà uns 8 minuts més de mitjana respecte als horaris anteriors, que no es complien

RedaccióActualitzat

Aquest divendres han entrat en vigor els nous horaris provisionals de la línia R16, entre Barcelona i Tortosa, per adaptar-los als horaris reals de pas i que fan oficials els retards crònics d'aquesta línia ferroviària. Amb aquesta mesura, s'incrementa el temps de recorregut en 8 minuts i es vol donar un horari més fiable als usuaris, afectats per retards sistemàtics per les deficiències d'aquesta línia.

La Generalitat monitoritzarà durant tot l'agost els trens per comprovar que es compleixen els nous temps dels trajectes i en demanarà la primera revisió al setembre. I és que el govern ja ha avisat Adif i Renfe que no està disposat a acceptar aquesta modificació dels horaris si no es guanya en fiabilitat. També caldrà anar adequant-los a mesura que es vagin fent les obres i millores pendents.

La Generalitat ha acceptat aquesta modificació horària perquè el Ministeri de Foment s'ha compromès a fer inversions. Concretament, la finalització al setembre d'una limitació temporal de velocitat a l'entrada de Barcelona, un nou enclavament a Mont-roig previst per l'octubre i, finalment, la posada en servei d'un tram de via doble entre Vandellòs i Tarragona.

En canvi, la plataforma Trens Dignes ha denunciat que els nous horaris només eviten que Renfe hagi de pagar les devolucions dels bitllets. El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, per la seva banda, els demana que posin en valor la resta de les millores obtingudes en els darrers temps.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut