Madrid

Ajornat l'ingrés a presó dels membres de la Falange condemnats per l'assalt a Blanquerna

RedaccióActualitzat

Els quatre membres de la Falange condemnats per assaltar el Centre Cultural Blanquerna el 2013 havien d'entrar aquest dimecres a la presó però se'ls ha concedit un ajornament. Així ho ha confirmat el partit en un comunicat.

Els condemnats han rebut la concessió de l'ajornament de 15 dies que havien demanat. Entre els membres de la Falange que aquest dimecres havien d'ingressar a presó hi ha el president de la formació, Manuel Andrino.

Després que el Tribunal Suprem va modificar, al gener, les penes imposades, en considerar que es podia aplicar l'agreujant d'obrar per motius ideològics, les condemnes van passar d'entre els sis i vuit mesos de presó pel delicte de desordres públics fins a les penes actuals, que oscil·len entre tres anys i onze mesos i quatre anys i dos mesos.

El grup d'ultres va irrompre el setembre del 2013 a la sala on es desenvolupava l'acte de celebració de la Diada portant banderes espanyoles i cridant consignes com "Cataluña es España".

Membres d'aquest grup van causar desperfectes a la porta de vidre del local i van increpar el delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut