Un veí de Brunete rep els excrements del seu gos.
Un veí de Brunete rep els excrements del seu gos.
Brunete

Entreguen a domicili les caques de gos que els amos s'han deixat al carrer

Un grup de veïns van vigilar durant diversos dies els amos dels gossos. Quan no eren prou polits, els vigilants recollien els excrements que es deixaven al carrer, els empaquetaven en una capsa i els enviaven a casa dels amos informant de la multa que suposa aquesta infracció. En total, es van enviar un centenar de capses.

RedaccióActualitzat
Amb l'objectiu d'acabar amb la pràctica d'alguns amos poc respectuosos de deixar-se les caques dels seus gossos al mig del carrer, els veïns del municipi madrileny de Brunete se n'han empescat una de bona: tornar-los-les per correu. Un grup de veïns van vigilar durant diversos dies els amos dels gossos. Quan els amos no eren prou polits, els vigilants recollien els excrements que es deixaven al carrer, els empaquetaven en una capsa i els enviaven a casa de l'infractor informant de la multa que suposa aquesta deixadesa. En total, es van enviar un centenar de capses.

Per saber l'adreça a on enviar els excrements, ha explicat un portaveu de l'ajuntament, els voluntaris només van haver de preguntar "amablement" als amos el nom de la mascota i la seva raça i després accedir a la base de dades del consistori. L'alcalde Borja Gutiérrez ha recordat: "L'ajuntament inverteix molts recursos per acabar amb un problema que té una solució fàcil: que tots els amos recullin els excrements dels seus gossos."

El vídeo de la campanya, elaborat per l'agència McCann, ha estat premiat en el festival iberoamericà de la comunicació publicitària El Sol, celebrat a Bilbao, i aquest mes es presentarà al festival de publicitat de Canes. El vídeo i la campanya han estat molt comentats a Twitter sota l'etiqueta #cacaexpress i els veïns, fins i tot els infractors, han valorat positivament la iniciativa, que s'acull en el marc d'una campanya de conscienciació cívica.



La campanya ha tingut una bona acollida, tot i que n'hi ha que són més partidaris d'altres mesures com, per exemple, posar pipicans. En qualsevol cas, només es van tramitar tres o quatre sancions.
Anar al contingut