París

Entre un i tres milions de francesos es tornen a manifestar contra el contracte per a joves

Entre un i tres milions de francesos han participat en les manifestacions contra el primer contracte laboral per a joves, segons les fonts. La policia, que ha comptabilitzat 258 manifestacions, xifra la participació en unes 950.000 persones a tot el país, mentre que els sindicats l'eleven fins als tres milions. A París, al final de la manifestació s'han produït alguns incidents. Mentrestant, al Parlament l'oposició ha escridassat el primer ministre, Dominique de Villepin, que demà ha de començar les negociacions per modificar la polèmica llei.

Actualitzat

Desenes de milers de persones -tres milions, segons els sindicats, 950.000 segons la policia- s'han tornat a manifestar a les principals ciutats de França per reclamar la retirada del primer contracte per a joves. A París s'han manifestat 84.000 persones, segons la policia, i unes 700.000, segons els sindicats. Quan ha acabat la manifestació s'han produït, com en ocasions anteriors, diversos incidents violents i enfrontaments amb la policia. De resultes dels aladarulls, nou persones han quedat ferides i la policia ha practicat més de 200 detencions.

Durant tot el dia hi ha hagut manifestacions als carrers de tota la geografia francesa: a Marsella més de 250 mil persones, segons els organitzadors, han sortit als carrers a protestar. A Nantes, la xifra s'ha situat al voltant de les 50 mil persones i a Lió es parla de 45 mil manifestants.

Els sindicats asseguren que la resposta popular és comparable a la de dimarts passat, quan uns 3 milions de francesos van participar en les manifestacions al carrer. En canvi, les aturades parcials en sectors com el transport o l'ensenyament públic han estat en general més fluixes que el 28 de març passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut