Barcelona

Entre el 50% i el 70% dels nens espanyols viuen en un ambient contaminat pel fum del tabac

El nombre de morts a causa del càncer ha disminuït ente un 1% i un 1,5%, però, tot i això, aquest any 37.000 persones rebran un diagnòstic de càncer, una dada que es deu, en bona part, a l'augment mateix de l'esperança de vida. És una de les dades que es desprenen en el Dia Mundial del Càncer, que es commemora aquest dilluns. A més, entre el 50% i el 70% d'infants espanyols viuen en un entorn de fum. Segons estimacions del Departament de Salut, entre els homes el càncer més freqüent continua sent el de pròstata, i entre les dones, el de mama.

Actualitzat

La prevenció és una de les millors maneres de lluitar contra el càncer. Ho ha destacat la consellera Geli, que ha destacat que, en 13 anys, la mortalitat provocada per aquesta malaltia ha disminuït entre un 1% i un 1,5%, però, tot i així, aquest any es detectaran a Catalunya 37.000 nous casos de càncer, segons estimacions del Departament de Salut.

Entre els homes el càncer més freqüent continua sent el de pròstata, i entre les dones, el de mama. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que l'elevat nombre de nous casos de càncer es deu, en bona part, a l'augment mateix de l'esperança de vida.

Els nens, fumadors passius

Del 50% al 70% dels nens residents a l'estat espanyol viuen en un ambient contaminat pel fum del tabac, ja sigui perquè fumen els pares o bé la persona que en té cura. Això, segons dades de l'Associació Espanyola contra el càncer. L'Organització Mundial de la Salut, per la seva banda, assegura que, a tot el món, hi ha 700 milions de menors en la mateixa situació de risc per a la seva salut.

L'Associació Espanyola contra el Càncer aprofita la commemoració del Dia Mundial de la malaltia per transmetre als pares el missatge que "el tabaquisme passiu és perillós per a la teva salut i la de la teva família. Ofereix als teus fills un entorn sense fum". Graciela Garcia, oncòloga de l'Associació, recorda que, si bé tots sabem que fumar mata, no tohom és conscient dels danys que el tabaquisme passiu suposa per als nens.

Coincidint amb el Dia Mundial del Càncer, l'Institut Català d'Oncologia incorpora el prestigiós investigador Manel Esteller. Fins ara era director del Laboratori d'Epigenètica del Centre d'Investigacions Oncològiques, amb seu a Madrid.

Anar al contingut