Madrid

Entra en vigor el decret que estableix criteris d'estalvi energètic en els edificis de nova construcció i en les rehabilitacions

Els nous edificis que es construeixin a partir d'ara hauran de complir uns mínims del que s'anomena "eficiència energètica". És a dir, hauran de portar plaques solars, materials resistents que no permetin deixar anar l'escalfor o instal·lacions de depuradores d'aigües residuals. Avui entra en vigor el decret que ho estableix, però no serà obligatori fins a l'octubre.

Actualitzat

El decret fa que construir ara un edifici sigui una feina molt més multidisciplinària, on treballen arquitectes, constructors, enginyers i instal·ladors per aconseguir la màxima eficiència de l'habitatge.

Un programa informàtic distribuït pel govern central calcula l'eficiència energètica de cada edifici, tenint en compte les solucions d'estalvi que s'hi han instal·lat. Com ja passa amb els electrodomèstics, una etiqueta il·lustrarà l'eficiència aconseguida en cada construcció perquè els futurs compradors la coneguin i sàpiguen que s'està complint la normativa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut