La Pobla de Segur

Entra en servei el nou tren de la Pobla de Segur, inaugurat amb mesos de retard per les exigències d'homologació de l'Estat

El govern espanyol va demanar noves homologacions per autoritzar els trens a circular pel tram que passa per Lleida i que és de competència estatal

RedaccióActualitzat

El nou tren de la Pobla de Segur s'ha inaugurat aquest diumenge i aquest dilluns comença a funcionar. Ho fa amb dos mesos i mig de retard respecte de la data prevista i després d'anys de reclamacions dels habitants de la zona, que reclamaven que la línia tingués millors combois, més ràpids i amb més freqüència de pas.

Els nous trens tenen capacitat per a 200 passatgers i estan equipats amb wifi, i, a més, milloren les connexions amb les línies d'autobusos i amb l'AVE. A aquestes millores s'hi afegeix que els bitllets són més barats perquè tenen integració tarifària.

Pals a les rodes del nou tren

Els nous combois els va posar la Generalitat després d'obtenir la competència en la gestió i infraestructures de la línia, però el govern espanyol encara no els havia homologat perquè poguessin circular pel tram de la via que passa per Lleida i que és de competència estatal.

L'Advocacia de l'Estat va reclamar a la Generalitat una homologació addicional dels trens només una setmana abans de la data prevista per a la inauguració, el 30 d'abril. L'executiu català i Adif havien estat negociant que aquesta infraestructura entraria en funcionament d'acord amb els paràmetres del decret de traspàs de la línia, però la reclamació de l'advocat de l'Estat va demorar més de dos mesos l'entrada en funcionament del tren.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut