Imatge de l'incendi que crema a la zona Pelat de Casal (Foto: ACN)
Imatge de l'incendi que crema a la zona Pelat de Casal (Foto: ACN)
Ossera

Entra en fase de control l'incendi d'Ossera després d'haver cremat 17 hectàrees

El foc ha cremat 17 hectàrees de matoll i massa forestal. Aquesta nit, una desena de vehicles dels Bombers han continuat treballant per a extingir-lo.

RedaccióActualitzat
L'incendi forestal d'Ossera, a l'Alt Urgell, ha entrat aquest divendres a la nit en fase de control, després de cremar des de dimecres passat, tot i que en les darreres hores el seu perímetre no avançava. En total, el foc  ha cremat 17 hectàrees de matoll i massa forestal.

El perímetre de l'incendi ja està encerclat, tot i que encara queden molts punts calents al seu interior.

Els Bombers han destacat que les tasques d'extinció s'han vist afectades per la dificultat orogràfica, la manca d'accessos i les característiques de la vegetació de la zona. Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que la causa del foc ha estat la ignició causada per un llamp, que durant uns dies hauria quedat latent i va despertar amb la baixada de la humitat relativa i les temperatures altes.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla Especial d'Emergències per a Incendis Forestals de Catalunya Infocat a setze comarques catalanes, sobretot a l'interior del país.
Anar al contingut