Entitats veïnals i socials demanen a l'Ajuntament de Barcelona que construeixi habitatge de lloguer públic a Via Laietana

ACN Barcelona.-Associacions de veïns i entitats socials de Ciutat Vella han reclamat a l'Ajuntament de Barcelona que destini l'edifici de titularitat municipal situat en el número 8-10 de Via Laietana a construir habitatge de lloguer públic. Diferents entitats han subscrit un manifest on es denuncia la "sagnia irreversible i sense precedents que està expulsant el veïnat i els comerciants" de Ciutat Vella i reclamen al consistori que no romangui "impassible davant d'aquest 'barricidi'". Al seu parer, l'estratègia passa per dotar el districte d'un parc públic d'habitatge de lloguer i de petit comerç de protecció oficial. En aquest cas concret, apunten que l'immoble té una superfície útil de més de 18.000 metres quadrats i podria acollir més de 160 habitatges i un nombre considerable de botigues.

Entre d'altres entitats veïnals i socials, signen la petició la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, la PAH, l'Observatori DESC, la CGT i el Sindicat de Llogaters. El document constata que l'adquisició de sòl s'encarirà cada cop més, i per això insta el consistori a mobilitzar urgentment tots aquells terrenys disponibles que ja són de titularitat pública per tal de destinar-los a usos residencials i comercials.

Anar al contingut