Barcelona

Entitats de l'entorn del parc Güell reclamen mesures per acabar amb la venda ambulant i la degradació del recinte

Escalar murs o fer venda ambulant són dues activitats proscrites al parc Güell que es repeteixen cada dia. L'augment de visitants i la falta d'efectius de seguretat fan que cada cop es puguin veure més activitats incíviques en el recinte dissenyat per Antoni Gaudí. Per això, diverses entitats de l'entorn del parc reclamen mesures per acabar amb la degradació del recinte. Els veïns hi estan d'acord, però temen que el parc, que rep nou milions de visitants l'any, s'acabi privatitzant.

Actualitzat
El parc Güell és l'espai turístic més visitat de Catalunya. En pocs anys ha duplicat els visitants, fins a arribar a rebre'n nou milions l'any. Tant els accessos com el mateix parc en noten les conseqüències: saturació i també problemes associats, com usos inapropiats o la venda ambulant. Una pressió molt gran sobre un espai fràgil i que és patrimoni de la humanitat.

La proliferació de visitants hi atrau activitats tan inapropiades com la venda ambulant. Fins a un centenar de persones hi ofereixen objectes de poca qualitat. El personal de vigilància fa el que pot per controlar-ho, una tasca difícil en un espai de 14 hectàrees amb nou accessos. Les entitats dels barris que envolten el parc denuncien que el manteniment i el control hi són insuficients.

Per tot plegat, el parc Güell està en el punt de mira. Són molts, entre ells el mateix equip de govern de l'Ajuntament, els que creuen que caldria regular-hi l'accés. De moment, s'ha completat la tanca que envolta el recinte més monumental, però és molt criticada per les associacions de veïns, que hi veuen l'amenaça d'una futura privatització del parc.

De moment, s'ha descartat restringir-hi l'accés per falta de consens. L'Ajuntament hi ha fet millores, que inclouen baranes de seguretat i l'enllumenat i el sistema de reg nous.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut