Tel Aviv

Ensurt de Sarkozy a Tel Aviv, mentre la treva entre israelians i palestins trontolla

El president de França, Nicolas Sarkozy, i la seva dona, Carla Bruni, han tingut aquest dimarts un bon ensurt a l'aeroport israelià de Tel Aviv. Durant la cerimònia de comiat del seu viatge al Pròxim Orient, un soldat israelià, que era a uns 100 metres de l'avió presidencial, s'ha suïcidat disparant-se un tret. La cerimònia de comiat s'ha acabat a corre-cuita perquè tothom ha sentit un tret però ningú sabia què passava. L'incident s'ha produït el dia en què la treva entre Israel i les faccions armades palestines de la Franja de Gaza trontolla. La Jihad Islàmica ha reivindicat el llançament dels primers coets en territori israelià des de la treva iniciada dijous passat. Els projectils no han provocat víctimes però l'exèrcit israelià ha matat dos suposats milicians armats palestins.

Actualitzat

Mentre la treva perilla, Sarkozy i la seva dona han passat uns minuts d'espant. Eren a l'aeroport de Tel Aviv per acomiadar-se del viatge al Pròxim Orient quan, de cop i volta, s'ha sentit un tret. La cerimònia de comiat s'ha acabat abans del previst, i les forces de seguretat han fet pujar corrents el president francès i Carla Bruni a l'avió.

Entrevista amb Abbas

Abans de l'ensurt, Nicolas Sarkozy s'havia entrevistat amb el president palestí Mahmud Abbas a Betlem. El president francès ha dit que la creació d'un estat palestí és una prioritat per a França i ha reiterat la crida perquè s'aturi la colonització jueva dels territoris ocupats.

Anar al contingut