Platja d'Aro

Ensurt a Platja d'Aro quan els organitzadors d'una flashmob han provocat el pànic

Onze ferits, tots lleus, per contusions i atacs d'ansietat és el balanç de la broma. Les cinc monitores alemanyes detingudes han quedat en llibertat amb càrrecs per un delicte de desordre públic

RedaccióActualitzat

Un grup de turistes alemanys que feien una flashmob que simulava la persecució d'un famós ha provocat aquest dimarts a Platja d'Aro atacs de pànic i estampides entre veïns i turistes, que es pensaven que era un atac terrorista. L'incident, l'han provocat un grup de turistes alemanys que havien fet una convocatòria a través de les xarxes socials al centre de Platja d'Aro amb la intenció de fer la flashmob. Amb càmeres i pals de selfie, han anat entrant en diferents locals. Molta gent ha confós el muntatge amb un atac terrorista, la qual cosa ha provocat alarma. Alguns testimonis han afirmat que "s'havien sentit trets" i va córrer el rumor que anaven armats.

Onze persones han estat ateses pels serveis d'emergències, nou per contusions i dues per atacs d'ansietat. 3 es van atendre a l'hospital de Palamós i 8 al Centre d'Assistència Primària de Platja d'Aro.

Amb les corredisses també van fer malbé mobiliari de diversos establiments, sobretot terrasses de bar i restaurants de la zona.

Llibertat amb càrrecs per a cinc monitores 

Arran dels fets, s'han detingut cinc monitores alemanyes d'entre 20 i 25 anys per un delicte contra l'ordre públic, que han passat a disposició judicial. Aquest dimecres al migdia han acabat de declarar al Jutjat d'Instrucció número 3 de Sant Feliu de Guíxols i han quedat en llibertat amb càrrecs per un delicte de desodres públics,

L'Ajuntament adverteix que hi haurà conseqüències

L'Ajuntament de Platja d'Aro analitzarà els fets i decidirà si pren mesures legals contra els responsables d'aquest desafortunat acte. En qualsevol cas, adverteix que hi haurà conseqüències, segons ha explicat el regidor de la població Josep Maria Solé:

"No pot ser gratuït espantar volent-ho fer. En aquest cas, sembla que haurem de qualificar-ho d'una altra manera, però la meva intenció i la de l'equip de govern amb el que hem pogut parlar fins ara és que hi hagi les conseqüències que els permeti valorar que això no ho han de tornar a fer".

Solé ha explicat també que els organitzadors de la broma van demanar perdó de seguida que es van adonar del que havia passat;

"Segur, pels indicis que tenim, que no s'esperava l'efecte de les seves accions. Així ho van manifestar ells mateixos posant-se a disposició de la policia amb les mans enlaire dient perdó, perdó, perdó. Això és el que ens transmeten els policies que estaven en aquell moment".

El pànic es va escampar malgrat els aclariments de les autoritats

Poc després de desencadenar-se el pànic entre la població, tant els Mossos d'Esquadra com Protecció Civil han avisat que es tracta d'una "falsa alarma" i que "no hi ha hagut trets".

 

@lavanguardia @gironanoticies #platjadaro #llevant #girona @policianacional #catalonia per sort no va pasar res...

Un vídeo publicado por Josep Gros Vila (@instagroscat) el

 

Buscant en Pokemon

Un vídeo publicado por l O l a (GIRONA) (@lolagarriga) el



El president de la Generalitat; Carles Puigdemont, ha agraït la resposta ràpida i eficaç dels cossos policials i de l'ajuntament de Platja d'Aro. Puigdemont afegeix que hi ha coses que no admeten bromes.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut