Nens que dinen en el menjador d'una escola
Nens que dinen en el menjador d'una escola
Barcelona

Ensenyament vol endurir les condicions de contractació als menjadors escolars

El departament està revisant el decret que des de fa 20 anys regula els menjadors escolars i en què no consta, per exemple, quina ràtio de monitors hi ha d'haver per atendre els nens adequadament.

RedaccióActualitzat

El departament d'Ensenyament vol endurir les condicions de contractació als menjadors escolars, per garantir que, quan es fan, segueixen tots els requisits de les contractacions públiques, segons ha avançat a Catalunya Ràdio el director general d'Atenció a la Família, Jordi Miró:

"Quan una empresa acaba sent adjudicatària de la gestió d'un menjador escolar, ha de quedar molt clar per quin procediment ha esdevingut ajudicatària aquella empresa d'aquell servei de menjador. I, ara per ara, costa de saber en alguns casos". 

Ensenyament està debatent amb les federacions de pares i mares i les empreses que gestionen els menjadors escolars com s'ha de modificar el decret que regula els menjadors escolars des de l'any 96.

Des de Fundesplai, per exemple, els reclamen que estableixin ràtios mínimes de monitors al menjador, per atendre correctament els nens durant la pausa del migdia, cosa que ara mateix no consta al decret, segons ha explicat Cristina Rodríguez, una de les portaveus de l'entitat:

"Hi ha d'haver unes ràtios que s'ajustin al fet d'atendre adequadament els nens. Una dificultat amb què també ens trobem és què passa amb els infants amb necessitats educatives especials. Durant el temps del migdia, no hi ha cap regulació que estipuli que aquests nens amb necessitats educatives especials estiguin acompanyats durant aquestes hores". 

Ensenyament calcula que el procés de revisió del decret de menjadors podria tancar-se a finals d'any. 

Anar al contingut