Pla general d'una aula buida de l'Institut Vall d'Hebron de Barcelona el 24 de novembre de 2016.
S'han preparat materials per abordar els atemptats a Catalunya a les aules
Barcelona

Ensenyament també formarà professors per detectar possibles radicalitzacions

Després dels atemptats, el departament incrementarà els controls i les accions a les escoles per prevenir radicalismes entre els alumnes

RedaccióActualitzat

Ensenyament està revisant el pla per detectar signes de radicalització a les aules després dels atemptats de Barcelona i Cambrils d'aquest estiu. Segons la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, també es faran més accions específiques als centres. Ho ha dit en la presentació del nou curs escolar, en què hi haurà 5.500 docents més que l'any passat:

"Estem revisant el protocol de detecció de la radicalització islamista i veurem el primer any de posada en marxa d'aquest programa conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, per introduir-hi les millores, que si escau, calgui fer-hi."

"Farem més accions i esmerçarem tots els esforços que calgui per respondre des de l'escola a una realitat que ens afecta i ens interpel·la."

El pla es va implementar a finals de l'any passat, i tot i que ara ja tocava revisar-lo, s'hi afegiran mesures específiques arran dels atemptats, com ara que la formació per detectar possibles radicalitzacions també es farà als mestres i no només als directors:

"Una millora que veiem clara és que hem d'estendre la formació més enllà del que l'hem fet fins ara, que n'hem fet bastanta, però de moment hem arribat als directors, i hi ha demanda que arribem als professors més en general. Aquesta és una millora concreta que ja sabem que hem de fer".
 

A banda, Ensenyament ha preparat una sèrie de materials per abordar a l'aula els atacs terroristes del 17 d'agost, la diversitat cultural i religiosa, i la convivència.

ARXIVAT A:
Educació Terrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut