Barcelona

Ensenyament restringirà els punts per malalties digestives a la preinscripció

També estudia donar més punts a les famílies autòctones que escolaritzin els seus fills en centres amb un alt percentatge d'alumnat immigrant

RedaccióActualitzat

Ensenyament restringirà els 10 punts per malalties digestives cròniques a la preinscripció escolar del curs 17-18 als casos realment greus. És una de les mesures anunciades després de la reunió entre el Síndic de Greuges, la Consellera d'Ensenyament i representants de la comunitat educativa per aconseguir una distribució equilibrada d'alumnes amb necessitats educatives especials.

Segons Ensenyament, de cara al curs vinent només es donaran punts per malalties digestives cròniques als nens que tinguin una situació greu, però no als que al·leguen petites al·lèrgies com a la llet, l'ou o el kiwi perquè es considera que qualsevol escola els pot atendre.

El Departament d'Ensenyament també té previst treure els punts per celiaquia a l'hora d'obtenir plaça a un centre públic. Això encara no afectarà les famílies que hagin de fer la preinscripció aquest mes de març però de cara al curs 2018-2019 els celíacs ja no podran gaudir de punts complementaris.

 

Punts extra per a famílies autòctones en centres d'alta complexitat

 

El Departament d'Ensenyament estudiarà donar punts complementaris a les famílies autòctones que vulguin optar per escolaritzar els fills en centres d'alta complexitat garantint que un determinat nombre d'alumnes provingui de famílies no immigrants. És una mesura que té per objectiu afavorir una millor distribució de l'alumnat i evitar segregació escolar.

Tal com ha explicat la consellera Meritxell Ruiz, sovint, hi ha famílies que decideixen escolaritzar els fills en escoles fora del barri perquè els índex d'immigració de les més properes són altes. En canvi, reconeixen que si es garantís un determinat nombre d'alumnes autòctons les triarien.

Per aquest motiu, el Departament d'Ensenyament estudiarà afavorir aquestes famílies no immigrants perquè escullin aquests centres i d'aquesta manera, s'eviti la segregació escolar que es dona ara. Per tant, el departament buscarà la manera de fixar criteris perquè el procés de preinscripció pugui recollir aquestes situacions.

També per actuar en centres d'alta complexitat, on es fixen ràtios per sota, a partir d'aquest any, no es deixarà fer matrícula més enllà del període establert, ja que d'aquesta manera, la ''matrícula viva'' posava en perill un tracte de favor que reben aquestes escoles amb una composició social més diversa.

 

 

Són mesures que s'han acordat arran d'una reunió amb el síndic de greuges, autor de dos informes sobre segregació escolar, i agents de la comunitat educativa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut