Ensenyament ofereix un reforç docent a l'escola de la Vall Fosca per desencallar el rebuig dels pares a un professor

Ensenyament ofereix un reforç docent a l'escola de la Vall Fosca per desencallar el rebuig dels pares a un professor

Ensenyament ofereix un reforç docent a l'escola de la Vall Fosca per desencallar el rebuig dels pares a un professor

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés (dreta) a l'arribada a l'Ajuntament de la Torre de Cabdella on s'ha reunit amb l'AMPA. Imatge del 5 de setembre del

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés (dreta) a l'arribada a l'Ajuntament de la Torre de Cabdella on s'ha reunit amb l'AMPA. Imatge del 5 de setembre del 2016. (horitzontal)

ACN La Torre de Cabdella.-El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, s'ha reunit a l'Ajuntament de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà) amb els pares dels alumnes de l'escola de la Plana de Mont-ros per intentar desencallar el conflicte que hi ha amb un dels docents assignat al centre. L'AMPA de l'escola rebutja el professor i diu que no portarà els nens a l'escola el dia 12 com a mesura de protesta. Cullerés ha ofert suport al centre i ha dit que Ensenyament farà el que ''legalment'' està a les seves mans. Aquest suport passa per un reforç docent a l'escola durant l'horari lectiu i la possibilitat d'una reorganització interna. Els pares no han volgut fer declaracions a la sortida de la reunió però el director dels Serveis Territorials ha dit que les postures seguien en el mateix punt d'abans d'entrar.

Cullerés s'ha mostrat confiat i ha dit que espera que el dia 12 tots els nens de la Vall vagin a l'escola.Miquel Àngel Cullerés, va fer públic el divendres dia 2 de setembre que el professor que l'AMPA de l'escola Vall Fosca vol fer fora no té informes negatius ni de l'inspector ni del director del centre on va treballar anteriorment, l'escola Àngel Serafí Casanovas de Sort.Tot i això, i a petició dels pares i mares, Cullerés s'ha reunit amb l'AMPA de l'escola Vall Fosca per conèixer els seus neguits. A l'escola de Sort se'l va acabar canviant de lloc de feina perquè els pares i mares dels alumnes del centre ho van demanar per "problemes de convivència" i "caràcter complicat". Cullerés ha assegurat que ara, però, tenen "més elements de judici" i que el departament no té motius ni evidències per actuar contra aquest docent, tot i que assegura que estaran "atents, tant amb ell com amb la resta de professors a tot el territori".El professor que rebutgen les famílies d'alumnes va ser objecte d'una protesta similar fa dos anys, a l'inici del curs a l'escola Àngel Serafí de Sort. També llavors els pares i mares es van negar a portar els seus fills a les aules els primers dies de l'any lectiu, si bé el docent va continuar treballant al centre la resta del curs. Un any després, l'AMPA del Vall Fosca ja va rebutjar que aquest professor en substituís temporalment un altre que estava de baixa i, segons l'associació, la conselleria va accedir que un altre ocupés el lloc. Reunions amb Ensenyament també es van produir a l'escola de Barruera pel mateix motiu; rebutjar el professor assignat.