Barcelona

Ensenyament crearà 1.180 noves places de cara al pròxim curs escolar

Dues terceres parts d'aquestes places són per a professor, sobretot de Secundària, i la resta, de personal de suport

RedaccióActualitzat

Ensenyament crea de cara al pròxim curs escolar 1.180 places noves. D'aquestes places, 790 són per a professor, sobretot de Ssecundària, i la resta, de personal de suport, principalment mestres dedicats als alumnes amb necessitats educatives especials. Ho ha explicat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a "L'entrevista de l'estiu", que avui ha estrenat TV3 i el 3/24.

Aquesta ampliació de plantilla es fa, segons ha dit la consellera, per donar resposta a l'augment d'alumnes de Secundària. En concret, aquest curs 2015-2016 hi haurà 2.500 alumnes més d'ESO. Un creixement que s'atribueix sobretot a l'increment d'estudiants d'FP. Si bé pugen els estudiants de Secundària, baixen en una proporció semblant els alumnes de P-3.

La consellera ha parlat també de la polèmica llei d'educació, la LOMCE. Rigau diu que el pes que té el front de comunitats que s'oposen a la LOMCE, que són les que no estan governades pel PP, ha d'alterar l'aplicació d'aquesta llei: "Nosaltres volem lluitar per un punt molt clau que és que el govern central es reserva l'avaluació dels alumnes de 4t d'ESO al final de la seva escolaritat. Entenem que aquest és el punt més pervers de la llei". Segons la consellera, "estem al final d'aquest període de majoria absoluta, que no sabem què passarà, més aviat tenim la sensació que no serà igual."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut