Barcelona

Ensenyament coordinarà amb els centres afectats el recurs contra la sentència del TSJC

La Conselleria d'Ensenyament coordinarà aquesta setmana amb els directors dels centres afectats el recurs que presentaran contra la sentència que els obliga a introduir el castellà com a llengua vehicular. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera Irene Rigau ha dit que la sentència demostra el retorn a un estat-nació d'una sola llengua.

RedaccióActualitzat

El Departament d'Ensenyament coordinarà aquesta setmana amb els cinc directors dels centres afectats el contingut del recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els obliga a utilitzar el castellà com a llengua vehicular a l'escola. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera Irene Rigau ha dit que caldrà estudiar molt bé la resposta que es dóna a la sentència, que ha qualificat de disgregadora i política: "Espanya ha deixat de ser un estat plurinacional i plurilingüístic, i hem tornat a una 'España nación', i una 'España nación es una lengua'. I, és clar, aquesta involució per nosaltres, que per ells ja és recuperació, es veu reflectida a molts nivells."

La consellera ha assegurat que un 14% d'escoles ja fan alguna assignatura en castellà per respondre a necessitats concretes del centre, i que només hi ha 24 causes pendents des del 2006 de famílies que han recorregut contra el model d'immersió.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut