Desapareixen les notes de l'1 al 10 a l'ESO, ara s'avaluaran els assoliments

Ensenyament canvia les avaluacions a secundària per fer-les com les de primària
Redacció Actualitzat

El curs vinent canviarà el sistema d'avaluació de secundària. Desapareixen les notes del 0 al 10 i s'avaluarà l'assoliment de competències, tal com ja es fa a primària.

El nou sistema d'avaluació de secundària per al curs que ve estableix el grau d'assoliment de competències bàsiques. Hi haurà 4 qualificacions: "assoliment excel·lent" (AE), "assoliment notable" (AN), "assoliment satisfactori" (AS) i "no assoliment" (NA), per a les assignatures suspeses.

En cada curs hi haurà tres competències transversals que hauran de ser treballades en totes les matèries. Es tracta de competències dels àmbits comunicatiu, digital i personal i social.

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, explica que aquestes noves avaluacions reflectiran l'evolució dels alumnes:

" Les rúbriques inicials, és a dir, allò que hem acordat inicialment que l'alumne ha d'acabar assumint, doncs ho ha fet, però no només a través d'una avaluació clàssica del professor, sinó també a través d'una avaluació dels companys, d'una avaluació d'altres professors."

 

Ramon Font, responsable del sindicat USTEC assegura, però, que els canvis en l'avaluació a l'etapa secundària persegueixen una atenció més personalitzada i per tant més recursos, cosa que farà difícil que l'aplicació de la normativa no es faci del tot efectiva fins al curs 2019-2020:

 

" Tot això requereix més professorat, requereix unes ràtios més baixes, requereix menys horari lectiu, més hores de coordinació per poder fer aquesta atenció que demana el decret de les famílies per poder fer l'atenció a l'alumnat individualitzada."

 

Font ha recordat que actualment les ràtios per classe es poden situar al voltant dels 30 alumnes. El responsable de la USTEC, en una entrevista a Catalunya Ràdio, també ha destacat que la comunitat educativa s'adaptarà a la nova nomenclatura per avaluar els resultats que preveu el nou decret, i que s'aplicarà el setembre.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut