Barcelona

Enric Millo sobre la judicialització del sobiranisme: "Parlem-ne, seiem i parlem"

El nou delegat del govern espanyol anuncia que vol parlar amb l'AMI, l'ANC i Òmnium per evitar els conflictes judicials del procés independentista

RedaccióActualitzat

El nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, està diposat a parlar amb les tres entitats que lideren el sobiranisme civil: l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. És el primer gest de diàleg que fa Millo després que aquest dilluns jurés el càrrec, i l'ha anunciat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

Amb aquest gest el nou delegat del govern espanyol vol rebaixar el clima de conflicte que, al seu parer, es viu a Catalunya i que acaba desembocant, en molts casos, als tribunals. Amb qui primer es vol reunir és amb la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras. Millo ha dit que vol evitar la judicialització excessiva:

"Jo li demanaré poder parlar amb ella, poder tenir una reunió, poder fer una entrevista, poder-nos conèixer i poder saber què és el que motiva la proposta que va fer recentment d'instar els ajuntaments perquè tinguin un determinat tipus de comportament."

"Jo el que proposo és: parlem-ne, seiem i parlem. Perquè és possible que hi hagi alguna manera d'abordar les coses sense la necessitat d'arribar a provocar situacions que exigeixen la intervenció judicial. És que l'exigeixen."

Ahir mateix Enric Millo, després de ser nomenat, va parlar per telèfon amb el president Carles Puigdemont i amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, amb qui, segons ha dit, va tenir una conversa cordial.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut