Formada la comissió sobre Jorge Fernández Díaz (Reuters)
Formada la comissió sobre Jorge Fernández Díaz (Reuters)
Madrid

Formada la comissió del Congrés que ha d'aclarir l'operació Catalunya

L'objectiu de la comissió és aclarir si l'exministre Jorge Fernández Díaz va utilitzar la policia i la fiscalia per anar contra el procés sobiranista

RedaccióActualitzat

La comissió per investigar l'anomenada operació Catalunya ha arrencat aquest dijous al Congrés. Investigarà l'actuació de l'exministre de l'interior Jorge Fernández Díaz, i si va utilitzar la policia i efectius del Departament per anar contra el procés sobiranista. D'aquí dotze dies es fixaran les compareixences. La majoria dels partits creuen que la comissió arriba tard però aplaudeixen que per fi s'hagi constituït.

El republicà Gabriel Rufián s'ensuma un pacte per protegir Fernández Díaz:

"Sospitem que hi hagi un pacte entre el PP, el PSOE i Ciutadans. Però sobretot anem amb l'esperança que gent que mai passa vergonya, aquesta vegada la passi"

Sergi Miquel del PDeCAT assegura que aniran fins al fons:

"Que donin la cara i que donin explicacions del que van fer i del que no van fer i especialment diferenciar el que forma part del joc brut de l'estat i el que és d'altres àmbits de treball"

La comissió comença a caminar set mesos després de la filtració d'aquella conversa entre l'exministre Jorge Fernández Díaz i l'aleshores director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. "La Fiscalia te lo afina", deia l'exministre a De Alfonso, referint-se a la fabricació d'escàndols per perjudicar diversos polítics independentistes, el que després s'ha batejat com a operació Catalunya.

 

 

Aquest dijous s'ha constituït i s'ha acordat per unanimitat que el diputat del PNB Mikel Legarda sigui el seu president, mentre que PP i PSOE ocuparan les vicepresidències i Ciutadans i Podem es faran càrrec de dues secretaries. Legarda ha explicat que "l'objectiu és intentar determinar el grau de correspondència i responsabilitat d'aquests fets amb la denúncia del Congrés que va motivar la creació d'aquesta comissió."

Anar al contingut