Tunis

Enfrontaments entre manifestants i la policia durant el funeral d'un líder opositor a Tunísia

A Tunísia, milers de manifestants s'han enfrontat a les forces de seguretat a les portes del cementiri on s'ha fet el funeral d'un dels líders de l'oposició laica, Chokri Belaïd, assassinat dimecres a la capital, Tunis. La manifestació ha reunit unes 50.000 persones. La vaga general convocada per l'oposició té un seguiment massiu.

RedaccióActualitzat
Milers de tunisians han sortit al carrer a tot el país per deixar clara la seva protesta per l'assassinat dimecres del dirigent polític opositor Chokri Belaïd, del qual culpen els islamistes d'Ennahda. Més de 50.000 persones s'han concentrat en el cementiri d'El-Jellaz per assistir al funeral, que ha estat el més multitudinari des de la mort fa tretze anys d'Habib Burguiba, líder independentista i primer president de Tunísia.

Els manifestants s'han reunit davant de la casa familiar de Belaïd i han seguit el taüt mentre el conduïen a la capella ardent i, després, al cementiri. Cridaven eslògans contra el partit governamental Ennahda, a qui fan responsable de l'assassinat. Els carrers de la capital estan fortament vigilats per la policia i l'exèrcit, que han utilitzat gasos lacrimògens per dispersar els concentrats.

El funeral ha coincidit amb una vaga general convocada per la mort del polític, que ha paralitzat Tunísia. La vaga, organitzada pel poderós sindicat CGTT, ha provocat el tancament de comerços i la cancel·lació de tots els vols que sortien de l'aeroport internacional de Tunis.




 





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut